Şanlıurfa’da isot fiyatı cep yakıyor!

Üst üste gelen zamlar kış aylarının vazgeçilmesi kurutmalıkların fiyatlarının artmasına neden oldu. Esnaf, zamdan kaynaklı işlerinde bir düşüşün o...

 Şanlıurfa’da isot fiyatı cep yakıyor!

21.09.2023 - 10:48

Güncelleme : 21.09.2023 - 10:48

Üst üste gelen zamlar kış aylarının vazgeçilmesi kurutmalıkların fiyatlarının artmasına neden oldu. Esnaf, zamdan kaynaklı işlerinde bir düşüşün olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’nın zengin mutfak kültürü üst üste gelen zamlardan etkilendi.

Özelikle vatandaşlar tarafından hemen her öğün tüketilen isot, salça, kurutmalık ve bul biberi de zamlardan nasibini aldı.

Baharatçı Esnafı Müslüm Çiftçi, artan maliyetlerden kaynaklı kurutmalıklara yüzde 70 zam geldiğini söyledi.

Zamdan kaynaklı işlerinden durgunluğun olduğunu belirten Esnaf Çiftçi, “Alım gücünün düşük fiyatların ise yüksek olduğundan dolayı işlerimiz durgun şu anda” dedi.

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DE DÜŞÜK”

Bu yıl satışların iyi olduğunu söyleyen Müslüm Çiftçi; “ Fiyatlar yüksek olsa da insanların talebi daha fazla, ama şu da bir gerçek fiyatlar çok yüksek. İnsanların alım gücü de düşük olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. Kurutmalıkların fiyatları dalında 50 tane var. 50 tanesi 60 TL ile 80 TL arası değişiyor. Vatandaşlar tepkili, bu konuda fiyatları yüksek buluyorlar. Kurutmalık sezonu yedinci ayın 15’inde başlar, onuncu ayın sonuna kadar devam eder” ifadelerinde bulundu.

“VATANDAŞLAR ALDIKLARI ÜRÜNLERİ KISITLIYORLAR”

Vatandaşlar artık ürünleri stok ediyorlar diyen Müslüm Çiftçi; “Artık stoklar var, herkes kendine yetecek kadar ürünü stoklamış. Stoklanan ürünleri ilkbaharda çevre illerden gelen yerli turistlerin satışına sunacağımız düşüncesindeyiz. Alım gücü çok düşük vatandaşlar mağdur, ama zaruri bir ihtiyaç olduğu için ister istemez alıyorlar. Ama vatandaş sürekli kısıyor, iki tane alacağına bir tane alıyor. Geçen seneye göre kurutmalık fiyatlarında yüzde 70 artış oldu. Fiyatların yüksek olması bizi de kötü etkiliyor” sözlerini sarf etti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın