Şanlıurfa’da 20 kişi ölmüştü: Çalışmalar hızlandı

Şanlıurfa'da 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede çalışma devam ediyor.

 Şanlıurfa’da 20 kişi ölmüştü: Çalışmalar hızlandı

10.07.2023 - 13:42

Güncelleme : 10.07.2023 - 13:42

Şanlıurfa’da 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede çalışma devam ediyor.

14-15 Mart’ta Şanlıurfa’da başlayan sağanak yağış kentte sel felaketi yaşandı. Şanlıurfa’da yağış miktarı 137,6 kilogram olarak ölçüldü. Yaşanılan sağanak yağış sonrası Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi taştı. Derelerin taşması ile sel felaketi birçok bölgeyi olumsuz şekilde etkiledi. Sel felaketinde 20 kişi Şanlıurfa’da hayatını kaybetti.

Kentte 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı dere yataklarında çalışma başlatılmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kent merkezinden geçen Karakoyun, Sırrın ve Cavsak derelerinde betonla kaplı olan geçitlerin üstü iş makineleri ile bir bir açılıyor. Üç derede sürdürülen beton kaldırma ve menfez genişletme çalışmalarıyla su geçişinin daha sağlıklı yapılması hedefleniyor. Proje çalışmaları devam ediyor.

Devlet Su İşleri ( DSİ) Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali ve beraberindeki teknik heyeti ile birlikte taşkın oluşan Sırrın ve Cavsak, derelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın