En sıcak yerler açıklandı: Şanlıurfa’nın ilçeleri rekor kırıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Temmuz tarihinde şehirlerde gerçekleşen en yüksek sıcaklıkları açıkladı. Yayımlanan listede Şanlıurfa’nın bazı ilçe...

 En sıcak yerler açıklandı: Şanlıurfa’nın ilçeleri rekor kırıyor

28.07.2023 - 15:49

Güncelleme : 28.07.2023 - 15:49

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Temmuz tarihinde şehirlerde gerçekleşen en yüksek sıcaklıkları açıkladı. Yayımlanan listede Şanlıurfa’nın bazı ilçeleri sıcaklık rekorları kırdı.

Kavurucu sıcaklar ülke genelinde vatandaşları etkilemeye devam ediyor. Şanlıurfa da Türkiye’nin en sıcak şehirlerinin başında geliyor.

Yaşanılan çöl sıcakları kentte birçok kesimi olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Kentte termometreler 45 derecenin üzerine kadar çıkıyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar da dışarı çıkmakta tereddüt yaşıyor.

Kavurucu sıcaklıklar ülke genelinde devam ediyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Temmuz tarihinde şehirlerde gerçekleşen en yüksek sıcaklıkları açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilerde Şanlıurfa’nın birçok ilçesi sıcaklık rekorları ile dikkat çekiyor.

En sıcak yerlerde ilk sırada 45,8 derece ile Mardin’in Nusaybin ilçesi yer alıyor. 2. Sırada 45,3 ile Eskişehir’e bağlı Sarıcakaya, 3. Sırada 45,3 ile Şırnak’ın Cizre ilçesi yer alıyor.

ŞANLIURFA’NIN İLÇELERİ LİSTEDE DİKKAT ÇEKİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilerde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Alanyurt kırsal mahallesi 45,2 derece, Ceylanpınar ilçesi 44,7 derece, Akçakale ilçesi 43, 8 derece ile listede yer aldı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın