Yer altında bulunan suyun yerini tespit eden Urfalı gündem oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yer altında bulunan suyun yerini tespit eden Reşit Ertan’ın görüntüleri TRT Arşiv tarafından  paylaşıldı. ...

 Yer altında bulunan suyun yerini tespit eden Urfalı gündem oldu

19.12.2022 - 16:05

Güncelleme : 19.12.2022 - 16:05

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yer altında bulunan suyun yerini tespit eden Reşit Ertan’ın görüntüleri TRT Arşiv tarafından  paylaşıldı.

TRT’nin ilk televizyon yayınının üstünden seneler  geçti. Bu sürede ekranlara yerli ve yabancı birçok yapım geldi. İnsanlar kimi zaman eğlendi, kimi zaman hüzünlendi.

Evlere girdiği dönemde radyo ve sinemayı tahtından eden televizyonun tahtı da artık dijital medya ile birlikte sallanmaya başladı.  Bu dönemlerde Şanlıurfa ile ilgili de birçok program çekildi.

TRT Arşiv tarafından zaman zaman paylaşılan bu görüntüler arasında dikkat çeken bir video göze çarptı. “Dut Dalıyla Su Bulan Adam” başlığı altında paylaşılan video sosyal medyada viral oldu.

Videoda Suruç’un Harapsor  köyünde yaşayan Reşit Ertan, dut ağacından yapılmış çatalla yeraltında bulunan suyun yerini tespit ettiği anlar paylaşıldı. Röportajı usta gazeteci Uğur Dündar gerçekleştirdi. Video kullanıcılar tarafından yüzlerce beğeni ve yorum aldı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın