Pazar tezgahları da market rafları gibi cep yaktı

Yaz mevsiminin bitmesine sayılı günler kala pazar tezgahlarında fiyatlar halen cep yakıyor. Vatandaş kara, kara kış aylarını düşünmeye başladı.

 Pazar tezgahları da market rafları gibi cep yaktı

01.09.2022 - 10:40

Güncelleme : 01.09.2022 - 10:40

Yaz mevsiminin bitmesine sayılı günler kala pazar tezgahlarında fiyatlar halen cep yakıyor. Vatandaş kara, kara kış aylarını düşünmeye başladı.

Pazar poşetini alan semt pazarlarının yolunu tuttu. Market raflarına göre bir nebze daha uygun olan pazar tezgahlarında son durum ne?

Yerli üreticilerin ürünleri pazar tezgahlarında yerini aldı. Ürünler bollaştıkça fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşın hayalleri suya düştü.

 

Pazar tezgahları da market rafları gibi cep yaktı, Pazar bom boş kaldı. Pazar tezgahlarında geçen hafta 7 lira patlıcan 10 lira olurken domatesin mevsiminde domatesin 5 lira olması vatandaşın cebini yaktı. Pazar esnafları vatandaşın zorlandığını bir kesim vatandaşın ise bu yıl doya, doya meyve dahi yiyemediğini savundu.

 

‘’BÜTÜN ÜRÜNLER ZAM ŞAMPİYONU’’

Bu mevsimde normalde de domatesin 2,5 lira olması gerektiğini ama şu an 5 lira olduğunu söyleyen esnaf Kadir Alban;” Çünkü insanlarda alım gücü yok domates 5 lirayken insanlar kaç kilo domates alsın nasıl geçinsin? Şu an pazarda ürünlerde zam şampiyonu diye bir şey yok çünkü bütün ürünler Ateş pahası, şu an yeşillik 50 kuruş olması gerekiyorken bir buçuk lira yaz günü fiyatlar bu şekildeyken kışın fiyatları düşünemiyoruz vatandaş alışveriş yapamayacak” dedi.

‘’YAZIN FİYATLAR BÖYLEYSE, KIŞI DÜŞÜNEMİYORUZ’’

Fiyatları şu an normal üstünde olduğunu söyleyen İsmail Kurtoğlu;” Pazarda sürekli fiyatlar değişiyor biz alışveriş yapabiliyoruz ama Dar gelirli vatandaş alışveriş yapamıyor biz de mağdur oluyoruz yazın alışveriş yapmakta sıkıntı çekmiyoruz ama kışın geldiği düşünemiyoruz kışın hiçbirini alamayacağımızı düşünüyorum kışın tezgahlarda fiyatların anormal olacağını düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

‘’VATANDAŞ BU SENE MEYVE YİYEMEDİ’’

Esnaf Bakır Demir;” Geçen hafta karpuzun kilosunu bir buçuk lirayken şu an karpuzun kilosunu 3 lirada satıyoruz. Vatandaşa da Allah yardım etsin Çünkü Dar gelirli vatandaşları zorlayan fiyatlar var. Fiyatların düşmesi bekleniyor O da ama fiyatlar düşmedi çünkü mazot fiyatlarına bakarsak fiyatları düşmeyeceğini aslında anlıyoruz çünkü bu ürünler bize nerelerden geliyor O da kendi karını koyuyor. Şu an esnaf da vatandaş da çok dertli umarım mazot fiyatları düşer ve tezgâh fiyatlarına yansır bu durum vatandaş bu sene doya doya karpuz kavun yiyemedi meyveye hasret kaldı” dedi.

‘’VATANDAŞ ZAMLARA ALIŞTI’’

Fiyatların biraz cep yaptığını söyleyen esnaf Ali Kurt;” Patlıcan Geçen hafta 7 lira iken bu hafta 10 lira fiyatlar biraz yükseldi ama vatandaş mecburen alışveriş yapıyor yazından kavurucu günlerindeyiz ama fiyatlar bu şekilde her şey pahalı olduğu vatandaş sanırım zamlara alıştı eskiden 5 kilo olan şu an 2 kilo 3 kilo alıyor” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın