Şanlıurfa’da kurban fiyatları belli oldu!

Kurban Bayramı’na haftalar kala Şanlıurfa’da da büyükbaş kurbanlıkların fiyatları da belli olmaya başladı. Hayvancılıkla uğraşan Mustafa Çiftçi, g...

 Şanlıurfa’da kurban fiyatları belli oldu!

27.05.2022 - 17:35

Güncelleme : 27.05.2022 - 17:35

Kurban Bayramı’na haftalar kala Şanlıurfa’da da büyükbaş kurbanlıkların fiyatları da belli olmaya başladı. Hayvancılıkla uğraşan Mustafa Çiftçi, geçen yılla göre kurbanlık fiyatlarının artığını bu yıl vatandaşların kurban kesemeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin hayvancılık merkezi olan Şanlıurfa’da besicilerin büyük zahmetlerle yetiştirdiği küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar Kurban Bayramı’na haftalar kala görücüye çıktı. Büyükbaş kurbanlıklar Şanlıurfa’da 14 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi mağaralar bölgesinde hayvancılıkla uğraşan Mustafa Çiftçi ise, Geçen yıllara kıyasla bu yıl kurbanlıkların artan maliyetlerle nedeniyle yükseldiğini bu yıl vatandaşların fiyatlar karşısında kurban kesemeyeceklerini söyledi.

“HAYVANLARIN FİYATI 2 KAT ARTTI”

Bu yıl büyükbaş hayvanlarının fiyatlarının 2 kat arttığını söyleyen Mustafa Çiftçi: “İşlerimizdeki son durum kötü hayvanların fiyatı iki kat arttı bunun nedeni de yem pahalı. Kurban bayramına bir buçuk ay gibi bir zaman kaldı alan yok ama soran şimdiden oluyor” dedi.

“GİDER ÇOK GELİR YOK”

Giderin çok olduğunu gelirin ise hiç olmadığını da belirten Çiftçi: “Geçen yıl 10 bin lira olan hayvan bu yıl 20 bin lira 30 bin liraya kadar yükseliyor yani gider çok gelir yok çünkü ilacı, veterineri, yemi, suyu yetmiyor. Bir hayvanın aylık gideri 2 bin 500 lira” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ZOR KESER BU YIL KURBAN”

Son olarak vatandaşın bu yıl kurban kesemeyeceğini söyleyen Mustafa Çiftçi: “Pahalılık devam ederse bu yıl son bir daha hayvancılık yapmayacağız çünkü alan yok satamıyoruz da. Bu yıl çok zor vatandaş zor keser kurban” diye konuştu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın