Şanlıurfa’da sezonu geldi, fiyat fırladı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da mangal sezonu da başladı. Geçen yıla göre tavuk ve et fiyatlarına yüzde yüz oranında zam gelmesi ma...

 Şanlıurfa’da sezonu geldi, fiyat fırladı!

10.05.2022 - 14:45

Güncelleme : 10.05.2022 - 14:45

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da mangal sezonu da başladı. Geçen yıla göre tavuk ve et fiyatlarına yüzde yüz oranında zam gelmesi mangalcıların keyfini kaçırdı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kentte mangal sezonu da başladı. Vatandaşların mangalda vazgeçilmezi olan tavuk eti fiyatlarına ise geçen yıla göre ortalama yüzde yüz fiyatları yükseldi.

Yaz aylarında mangal zevk olan vatandaşların fiyatlar karşısında şaşkına döndü. Kasabın yolun tutan vatandaşalar katlanan fiyatlar karşısından el boş döndü. Her yıl mangal keyfi yapan vatandaşlar ‘Bu yılda mangalsız geçelim’ ile evin yolunu tuttu.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kasap Esnafı Salih Çiftçi ise, tavuk var fiyatlar arttı diye alan yok boş boş oturup müşteri bekliyoruz dedi.

“MÜŞTERİ BULAMIYORUZ”

Müşteri bulamadıklarını söyleyen Esnaf Salih Çiftçi: “Havaların ısınmasıyla piknik sezonu açılmıştır ama şu anda işyerindeyiz müşteri bulamıyoruz çünkü son zamanlarda fiyatlar çok yükseldi bundan dolayı da kimse pikniğe gidemiyor” dedi.

“TAVUK ZENGİN YEMEĞİ OLDU”

Tavuğun artık zengin yemeği olduğunu söyleyen Esnaf Çiftçi: “Tavuk fakir yemeğiydi herkes alıp yiyebiliyordu ama şu anda zengin yemeği olmuş herkes alamıyor şimdi vatandaşlar kırıntıya yöneldi yani Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah fiyatlar düzelir” ifadelerini kıllandı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın