TİP Şanlıurfa İl Başkanından flaş açıklamalar

Türkiye işçi partisi Şanlıurfa İl başkanı Halil İbrahim Şensal yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendirdi.

 TİP Şanlıurfa İl Başkanından flaş açıklamalar

Türkiye işçi partisi Şanlıurfa İl başkanı Halil İbrahim Şensal yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendirdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şensal , Karaköprü ilçe başkanı Aydın Yaşar,Haliliye ilçe başkanı Fatih Divitçi kadın hakları savunucusu Tuğba Dogma basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şensal yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ” Doğu’da işçi kıyımının en alası yapılıyor. Doğu’da çalışan o kadar kişi var ki ve bir o kadar da maaşını almaya kalkarken üstüne darp edildiğini bile görüyoruz. Bizler başta organize sanayi Bölgesi olmak üzere nerede bir işçi hakkını alamıyorsa biz onu tespit edip yanında olduk. İşçilerin arpa kadar dahi hakkının yenmemesi için elimizden geleni yaptık. Türkiye işçi partisi belediyelerde yapılan yolsuzlukları gündeme getirmek için her şeyi yaptı. Vatandaşlarımızın haklarının yenmemesi için elimizden geleni yapacağız ve asla yılmayacağız.  Türkiye işçi partisi olarak Urfa‘da 600 aşkın yetkilimiz var binden fazla gönüllümüz de var. İnsanlar bu ülkede sosyalizmin tek çare olduğunu anlamayı kavrıyor ve alışıyor.  Hakkı yenilen insanlara kapımız her daim açıktır.  Rusya‘nın Ukrayna’ya aldığı tavır meşhurdur demek doğru değildir. Siyaset tarihine girdiğimiz günden beri herkes HDP ile olan bağlantımızı biliyor. Kürt halkının seçmiş olduğu yetkililere Kayyum ataması bir haksızlıktır. HDP’nin yapacağı toplantıda yerimizi de alacağız.  Türkiye’nin bir çıkışa ihtiyacı var. Halkı için siyaset yapana ihtiyacı var. Halkın hakkını yemeyen halktan beslenmeyen bağımsız kurum ve kuruluşlarıyla var olan, başka dış ülkelerin uşağı olmayan 3. Bir seçeneğe ihtiyacı var.  Bugün Cumhur ittifakının kan kaybettiğini hepimiz biliyoruz. Gelen zamlardan sonra insanların bu ittifakı desteklemeye gücü bile kalmamıştır.  Hepiniz iyi Parti’nin, deva partisinin geldiği yerleri bilmiyorsunuz. İnsanlara karanlık bir dönem yaşatmamak için elimizden geleni yapacağız. Bizler sosyalist olarak insanların inançlarına, siyasi görüşlerine kesinlikle bir şey diyemeyiz.  ” dedi.

 

KADIN SADECE EVDE İŞ YAPACAK BİR BİREY DEĞİLDİR

Kadın hakları savunucusu Tuğba Dogma ”  Kadın sadece evde iş yapacak bir birey değildir.  Kadının çalışmaya da sosyalleşme ye de hakkı vardır. Tarlada sabahtan akşama kadar çalışıp eve geldikten sonra da ev mesaisine giren kadınlarımıza bu bir haksızlıktır. İktidar buna bir çözüm bulunsaydı kadınlarımız bunu yapmazdı. Kadınlarımızın hiç bir şekilde mesaisi bitmiyor. Kadınları ötekileştirmemek gerek. Bizim sadece mağdur olanı değil mağdur edeni de eğitmemiz gerekiyor.  İş yerinde tacize uğrayan kadınlarımız haklarını savunamıyorlar. Eşlerinin korkusundan veya başka nedenlerden dolayı kadınlarımız susuyor, susturuluyor.  Kadınların yaşama hakkını kimse elinden alamaz almaya da hakkı yoktur.  Çocuklarımıza bizler iyi bakarsak iyi eğitirsek ortada tacizci de olmaz tecavüzcü de.  Bu da kadınlarımızın ellerindedir. ” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın