Urfa trafiği kendiliğinden akacak!…

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Şanlıurfa'da sıkça yaşanan trafik sorunuyla ilgili çözüm önerisinde bulunarak yapay zekaya ihtiyaç duyulduğunu y...

 Urfa trafiği kendiliğinden akacak!…

01.03.2022 - 16:02

Güncelleme : 01.03.2022 - 16:02

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Şanlıurfa’da sıkça yaşanan trafik sorunuyla ilgili çözüm önerisinde bulunarak yapay zekaya ihtiyaç duyulduğunu yaptığı paylaşımda ifade etti.

Günümüzde yaygınlaşan, hayatımızın her alanına etki eden teknolojik ürünlerin yanı sıra yapay zekada gittikçe gelişimini sürdürüyor. İnsan hayatının kolaylaşmasında büyük rol oynayan teknolojik hamlelerden birisi de trafikte kullanılıyor. Yapay zeka ile trafiğin rahatlaması ve kazaların önüne geçilebilmesi adına dünya genelinde yaygınlaşan bu çalışmanın mutlak suretle Şanlıurfa’da da uygulanmaya konulması gerekiyor.  Konunun uzmanlarından birisi olan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, sosyal medya hesaplarından yaptığı örnek paylaşım ile yapay zekanın faydalarını anlattı.  Trafik ışıklarının süresini araç sayısı ve türüne göre ayarlayan yapay zekalı sistemler şehir içi trafiği oldukça rahatlatarak birtakım kazaların önüne geçiyor. Tüm Dünyada tercih edilen bu akıllı sistemlerin, Şehirlerimiz tarafından da benimsenmesine ihtiyaç var’ olduğunu yaptığı paylaşımda ifade eden Berkan Aydilek, çözüm noktasında önerdiği bu sistem gerçekten de Urfa’nın çileli trafiğine fazlasıyla etki edeceğe benziyor.

 

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın